DARY NATURY Kawa z topinamburu z dodatkiem korzenia mniszka"dla cukrzyków" (tuba) (200g) - BIO
Kawa z topinamburu z dodatkiem korzenia mniszka "dla cukrzyków" ekologiczna
Skład: zmielone i prażone kłącze topinamburu* 60%, zmielony i prażony korzeń mniszka lekarskiego* 37%, przyprawy 3%: kardamon*, cynamon*, goździki*
* - certyfikowany składnik ekologiczny
Masa netto: 200g
Pochodzenie: Polska
Certyfikacja: PL-EKO-01 rolnictwo UE/ rolnictwo spoza UE. Ekogwarancja PTRE
Wyprodukowane przez: "Dary Natury" Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Informacje dodatkowe:
Kłącze topinamburu zawiera inulinę, żelazo, potas, jest bogate w witaminę C i B1. Ma także bardzo niski indeks glikemiczny. Cechy te powodują, że produkty z topinamburu są doskonałym środkiem wspomagającym dla cukrzyków. Dodatek mniszka, który również często jest składnikiem mieszanek przeciwcukrzycowych, wzmacnia działanie topinamburu oraz powoduje, że napój działa pobudzająco i odtruwająco oraz reguluje trawienie.
Kawa obok herbaty jest podstawowym napojem pitym na co dzień. W dawnych czasach w Europie nie znano pitej dziś kawy wykonanej z nasion kawowca. Do wyrobu napoju w charakterze kawy używano różnych dostępnych surowców. My oferujemy Państwu kawę z topinamburu z dodatkiem korzenia mniszka, by mogli Państwo przygotować z niej zdrowy i smaczny napój.
Surowce zebrane z łąk, pól i lasów pochodzą z obszaru Nadleśnictwa Rudka.
Sposób przygotowania: jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić wg. uznania.
Przechowywać w suchym miejscu.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 3 miesiące.
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |