Nowość
Nowość
*PAWĘTA Boczek wieprzowy dojrzewający (50 g)
Dodaj recenzję
Kod: 5906301065074
Producent: PAWĘTA
Produkt surowy, dojrzewający, wędzony. Ze 154 g mięsa wyprodukowano 100 g wędliny dojrzewającej. >>> Bez fosforanów, bez laktozy w składnikach.
>>> UWAGA:
Obecność białego nalotu na wędlinach to naturalny efekt aktywności szlachetnych kultur starterowych bakterii kwasu mlekowego uczestniczących w procesie dojrzewania oraz krystalizacji soli podczas suchego peklowania.
Więcej
Masa netto: 50g
Producent: PAWĘTA
Dystrybutor: Bio Planet
Pochodzenie: Polska
Składniki: boczek wieprzowy, peklosól (substancja konserwująca: azotyn sodu), sól, glukoza spożywcza, kultury starterowe bakterii.
*składniki pochodzenia ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1460 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 27,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,4 g
Węglowodany: 2,1 g
- w tym cukry: 0,2 g
Białko: 26,4 g
Sól: 4,7 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze od +1 do +7°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: NIE
Produkt wegański: NIE
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez laktozy: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: NIE
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Nie |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Nie |
Wegański: | Nie |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |