WEGETARIAŃSKI BIO

Rabarbar ekologiczny (pęczek) (500 g) - BIO (I)

Dodaj recenzję
Kod: 3590
Rabarbar wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia. Jest również wykorzystywany w diecie przeciwzapalnej, która oparta jest na wykorzystaniu składników o wysokiej zawartości antyoksydantów, a stosowana jest do złagodzenia wielu przewlekłych dolegliwości. >>> Rabarbar jest niezwykle bogaty w elektrolity - potas, magnez, wapń >>> Ze względu na wysoką zawartość szczawianów należy ograniczyć jego spożywanie przy problemach z nerkami oraz stawami. Aby ograniczyć skutki uboczne działania szczawianów, należy łączyć rabarbar z nabiałem, który pochłania część jonów szczawianowych oraz obierać łodygi ze skórki, która szczawianów zawiera najwięcej.

Dystrybutor: Eko Wital

Kraj pochodzenia: Niemcy

 

CERTYFIKAT BIO: TAK; EKOGWARANCJA PTRE PL-EKO-01-5664

BEZGLUTENOWY: TAK

BEZLAKTOZOWY: TAK

WEGETARIAŃSKI: TAK

Certyfikat BIO: Tak
Bezglutenowy (certyfikat): Nie
Bez laktozy: Nie
Wegetariański: Nie
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Nie
Bez dodatku cukru: Nie