BIO PLANET Grzyby suszone shitake (50g) - BIO
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1259/ 302
Węglowodany (g): 25,0
- w tym cukry (g): 3,7
Tłuszcz (g): 6,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0,8
Białko (g): 20,0
Sól (g): 0,03
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |
Przepis
Barszcz czerwony z cieciorką.
Składniki:
- koncentrat barszczu czerwonego
- ciecierzyca w zalewie
- włoszczyzna
- 2 cebule
- 1kg buraków
- 20g suszonych grzybów
Przygotowanie:
1) Przygotować 2 litry wywaru z warzyw.
2) Osobno ugotować opłukane i namoczone w wodzie grzyby, odcedzić.
3) Do ugotowanego wywaru dodać 1 słoiczek koncentratu barszczu czerwonego, zamieszć, nie gotować.
4) Na talerzu położyć 1 łyżkę odsączonej z zalewy cieciorki, wlać barszcz.
5) Dodać pokrojone w paski ugotowane grzyby, dla smaku można dodać 1 łyżeczkę oleju lanianego.