TERRA ETICA Czekolada do picia z 50 % kakao (425 g) - BIO Fair Trade
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jak przygotować mleczną czekoladę do picia na gorąco?
Podczas przygotowywania należy pamiętać, aby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 - 70 °C i cały czas powoli mieszać, dobra czekolada nie lubi pośpiechu.
Propozycja 1 - Filiżanka bardzo gęstej mlecznej czekolady
Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 35 % i 40 ml mleka), dodaj ok. 70 g czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 °C powoli mieszając. Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Propozycja 2 - Kubek mlecznej czekolady do picia
Przygotuj 200 ml MLEKA, dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 g). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Masa netto: 425g
Producent: TERRA ETICA
Dystrybutor: Bio Planet
Kraj pochodzenia: Francja
Składniki: kakao w proszku* (min. 50 %), cukier trzcinowy*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 1688/403
Węglowodany (g): 56,0
- w tym cukry (g): 50,0
Tłuszcz (g): 11,0
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 6,3
Błonnik (g): 20,0
Białko (g): 11,0
Sól (g):0,15
Możliwe alergeny: Może zawierać ORZECHY, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), JAJA, SOJĘ, zboża zawierające GLUTEN, SELER i SIARCZYNY
Certyfikat: Fair Trade
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu
Produkt naturalny: TAK
Produkt wegetariański: TAK
Produkt wegański: TAK
Bez glutenu w składnikach: TAK
Bez cukru: TAK
Bez barwników: TAK
Bez konserwantów: TAK
Bez jaj: TAK
Bez orzechów: TAK
Bez drożdży: TAK
Certyfikat BIO: | Tak |
Bezglutenowy (certyfikat): | Nie |
Bez laktozy: | Nie |
Wegetariański: | Tak |
Wegański: | Tak |
Bez glutenu w składnikach: | Tak |
Bez dodatku cukru: | Nie |