BEZGLUTENOWE

BEZGLUTEN Bułka tarta bezglutenowa niskobiałkowa PKU (400g)

Dodaj recenzję
Kod: 5907459846317

Bułka tarta bezglutenowa niskobiałkowa PKU

Waga: 400g

Producent:BEZGLUTEN Sp. Z o.o.

Skład: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana,
tłuszcz roślinny, cukier, drożdże, sól, błonnik pokarmowy, substancja
zagęszczająca: guma guar i E 464, emulgatory: lecytyna i mono i diglicerydy
kwasów tłuszczowych, regulator kwasowości: E 575, substancja spulchniająca:
soda. 

Certyfikat BIO: Nie
Bezglutenowy (certyfikat): Tak
Wegański: Nie
Bez glutenu w składnikach: Tak

Przepis

Wegetariański pasztet z marchewki z kuminem
Wegetariański pasztet z marchewki z kuminem

SKŁADNIKI:

 

PRZYGOTOWANIE:

Rozgrzej piekarnik do 180oC. Wsyp do garnka soczewicę, zalej 3 szklankami wody, lekko posól i gotuj, aż soczewica całkowicie się rozgotuje (ok. 15 minut). Przecedź ją przez sitko i odstaw. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż cebulę do lekkiego zezłocenia. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę do cebuli. Dodaj przyprawy, podsmaż je 5 minut, mieszając, a na koniec wsyp startą marchewkę. Mieszając od czasu do czasu, smaż wszystko, aż marchew zmięknie. Posól i popieprz do smaku. Masa powinna mieć intensywny korzenny smak. Odstaw do ostygnięcia. W misce roztłuc jajka, a następnie połącz z ostudzoną masą. Przygotuj keksówkę o długości 25 cm. Wysmaruj ją olejem i posyp tartą bułką. Wlej do niej masę, postukaj, by uleciały bąbelki powietrza. Piecz 30 minut. Krój po całkowitym ostygnięciu. Świetnie smakuje z salsą paprykową lub jabłkową.